NKP1A

Nadat ik het stuk tot aan Hoek van Holland vanuit Den Haag afgerond heb ga ik starten met deel 1 Deze loopt van Hoek van Holland tot aan Sluis.

Na diverse optie’s en mogelijkheden op Wandelnet en Google Maps te hebben bekeken besluit ik op zondagmorgen met de auto richting Parkeerterrein Staelduinse Bos te rijden. Vanaf hier kan ik het Kustpad oppakken richting Hoek van Holland, langs de Nieuwe Waterweg terug lopen en afhankelijk van hoever ik nog wil lopen eerst doorlopen richting Maasluis of via een kortste weg terug naar mijn auto. Ik besluit het eerste te doen. Alles bij elkaar heb ik zo’n 20 km gewandeld.

Zoals zo vele ben ik ondertussen behoorlijk besmet met het LAW virus en besluit ik om de route te gaan volgens tot aan de veerpont Maasluis – Rozenburg. Door slim te plannen kan ik in 3 etappe’s dit gedeelte afronden, alleen doordat ik steeds terug moet naar mijn auto loop ik wel heel erg veel extra km. Voor mijzelf niet een groot probleem, maar wil ik hier verder mee gaan zal ik toch naar andere oplossingen moeten gaan bedenken.

Ik besluit nadat ik in 2012 mijn OV-Chipkaart niet meer heb verlengt een nieuwe aan te vragen. Echt gebruikersvriendelijk is het aanvragen niet, maar uiteraard lukt het wel. Ja de tijden zijn veranderd, maar wil ik wel al die informatie delen. Aan de andere kant ik maak al heel lang gebruik van een mobiele telefoon, die kunnen ze altijd en overal volgen.

Drie dagen later licht mijn nieuwe OV-Chipkaart keurig op de mat. De zondag die volgt heb ik tijd om mijn ‘eerste’ stuk te gaan wandelen en terug met de bus te kunnen gaan. Met de auto naar de veerpont in Maassluis , geluk de pont ligt er en een paar minuten later sta ik aan de overkant.

Hier begint mijn wandeltocht richting Briele, aangezien ik tot op heden mijn eigen indeling had gemaakt, ging ik door wandelen tot aan Rockanje. Van te voren keurig uitgezocht met welke bus(sen) en op welke tijden die vertrokken. Gelukkig is dat in Nederland meestal keurig om vaste uur tijden, die niet al te vaak afwijken. Mijn bus reed 2x p.u. helaas moest ik wel overstappen om weer terug te komen in Rozenburg, zodat ik met de pond naar mijn auto kon. In ja uiteraard was ik precies op het verkeerde moment op de overstap halte en daar sta je dan weer ouderwets te wachten op een bus. Alles bij elkaar ben ik aan het eind van de middag terug thuis en ga ik de volgende etappe vast uit te stippelen.

Voor mijn gemak besluit in het stuk Rockanje – Haringvliet als rondje te lopen. Dit was een niet al te lang stuk en daarna rij ik door richting Goedereede. Hier pak ik de route weer op en loop terug t/m de Haringvlietsluizen, moet iets verder door om de bus terug richting Goedereede te kunnen pakken.

Ondertussen is Corona wat minder heftig aanwezig en komt Connexxion met een meerreizenkaart 10 ritten voor € 19,95 1,5 uur geldig en overstappen in die tijd toegestaan. Wat handig ik kom vanaf nu precies in het Connexxion gebied dus ik schaf direct zo’n kaart aan. Een week later rij ik naar Goedereede om mijn wandeltocht voor te zetten naar Renesse. De bus brengt mij rechtstreeks terug, voor slechts € 1,95

Voor de afwisseling en door dat ik soms richting het noorden moet besluit ik om te gelijkertijd ook het deel richting het Noorden te gaan lopen. Connexxion rijdt vanaf Nieuw Vennep, vanaf daar zijn er ook diverse mogelijkheden om etappe’s te lopen. Dit bespreek ik verder in dat gedeelte

Doordat ik wederom een doordeweekse dag vrij heb besluit ik om etappe Goedereede – Herkingen (dit is onderdeel van de GR5 maar alvast te lopen. In het weekend rijdt er alleen bel bussen vanaf Herkingen, waar je eerst een account voor moet hebben, niet handig en makkelijk op deze dag een ‘normale’ taxibus waar ik gewoon met met meereizen kaart in mag.

Het weekend daarna volgt direct Goedereede – Renesse, was heel lang gelden dat ik daar geweest was dus direct weer even rond gekeken, de bus brengt me weer terug naar de auto.

Lees ook het volgende deel